Remote control work ?

General support questions (e.g. question about device support problems or general application features/workings).

Remote control work ?

Postby deni_dvb » Wed Feb 05, 2014 5:49 pm

I use lastest verson of SmartDVB. My DVB-T tuner is IT9135BDA based. Is it possible to use it's original remote control with SmartDVB ?
deni_dvb
 
Posts: 0
Joined: Sun Feb 02, 2014 12:29 am

Re: Remote control work ?

Postby SmartDVB » Thu Feb 06, 2014 1:00 am

what kind of remote device is that? Often manufacturers create bda extensions so support their remote controls, if such sdk is public ofcourse i could/would try to add support for such remote controls from within smartdvb.
SmartDVB
Site Admin
 
Posts: 616
Joined: Sun Feb 01, 2009 5:18 am

Re: Remote control work ?

Postby deni_dvb » Thu Feb 06, 2014 1:32 pm

Here is my remote control and DVB-T tuner. The remote control works only with BlazeDVB.
Attachments
remote control.png
remote control.png (97.43 KiB) Viewed 224803 times
deni_dvb
 
Posts: 0
Joined: Sun Feb 02, 2014 12:29 am

Re: Remote control work ?

Postby SmartDVB » Thu Feb 06, 2014 4:15 pm

do you have more data about what type of remote it indicates selected there (specific to IT9135BDA or something more generic?).
SmartDVB
Site Admin
 
Posts: 616
Joined: Sun Feb 01, 2009 5:18 am

Re: Remote control work ?

Postby deni_dvb » Thu Feb 06, 2014 6:59 pm

SmartDVB wrote:do you have more data about what type of remote it indicates selected there (specific to IT9135BDA or something more generic?).

I do not know. Any way to test with wastest SmartDVB options ?
deni_dvb
 
Posts: 0
Joined: Sun Feb 02, 2014 12:29 am

Re: Remote control work ?

Postby deni_dvb » Sat Feb 08, 2014 1:02 am

Another question: How can I set position of channels according to multiplex number. For example when I press 2 to watch channel on second multiplex position.
deni_dvb
 
Posts: 0
Joined: Sun Feb 02, 2014 12:29 am

Re: Remote control work ?

Postby SmartDVB » Sun Feb 09, 2014 3:03 pm

i think what you mean is the channel nr (channel properties ch #), this atm would only be used when at the remote list/tab. When at the general/favorite list this is not searched for, if you require that i might look to add that, have thought about that myself recently ..
SmartDVB
Site Admin
 
Posts: 616
Joined: Sun Feb 01, 2009 5:18 am

Re: Remote control work ?

Postby SmartDVB » Sun Feb 09, 2014 3:31 pm

to be clear how it works atm. You should set the channel properties number (ch #) to the mutiplex number you require after which you should be able to enter the # (or multiplex if you prefer that name) at the remote station tab (you also would need to add the required stations to the remote list ofcourse). It doesn't switch if you're at the favorites list etc..
SmartDVB
Site Admin
 
Posts: 616
Joined: Sun Feb 01, 2009 5:18 am

Re: Remote control work ?

Postby deni_dvb » Sun Feb 09, 2014 10:49 pm

Thanks for explain. Can you add option to set channel number # according to multiplex channel number's broadcast automatically.
deni_dvb
 
Posts: 0
Joined: Sun Feb 02, 2014 12:29 am

Re: Remote control work ?

Postby SmartDVB » Thu Feb 20, 2014 7:54 pm

i'll look at this possibility, not sure btw if this is something provider specific sometimes or some dvb generic issue, need to review the standards there. If you know more i'd be much obliged..
SmartDVB
Site Admin
 
Posts: 616
Joined: Sun Feb 01, 2009 5:18 am

Re: Remote control work ?

Postby deni_dvb » Tue Aug 05, 2014 10:55 pm

Ok, Seems that remote control use some driver control which you can find it BlazeDTV. Please try to add support in new public version :)

http://www.dvbviewer.tv/forum/topic/474 ... -bda-chip/
deni_dvb
 
Posts: 0
Joined: Sun Feb 02, 2014 12:29 am

Re: Remote control work ?

Postby SmartDVB » Wed Aug 06, 2014 12:15 am

I've read that thread you refer to a while ago, it's not clear to me what to do to implement support for such remote programmatically given what's mentioned in that thread, otherwise i would have tried something. Seems something propriety that would require specific information on how to implement from the manufacturer (sadly some/most are now interested in collaboration with third party software creators).
SmartDVB
Site Admin
 
Posts: 616
Joined: Sun Feb 01, 2009 5:18 am

Re: Remote control work ?

Postby deni_dvb » Wed Aug 06, 2014 9:28 pm

Thanks anyway. There is no problem if the remote control don't work but it is better to work if possible ;)
deni_dvb
 
Posts: 0
Joined: Sun Feb 02, 2014 12:29 am

Re: Remote control work ?

Postby Zoran Zivkovic » Thu Mar 09, 2017 7:55 pm

I bought Astrometa usb dvb-t2 stick from aliexpress last week and have the same problem with using remote in smartdvb instead original installation cd program. Did you figured out how to fix that? It will be very helpful to use remote in smartdvb, it's the best program for watching tv from all.
Zoran Zivkovic
 
Posts: 0
Joined: Thu Mar 09, 2017 2:21 pm

Re: Remote control work ?

Postby SmartDVB » Thu Mar 09, 2017 10:44 pm

Hi

No have not seen or heard about some working solution for this astrometa remote
Br
jj
SmartDVB
Site Admin
 
Posts: 616
Joined: Sun Feb 01, 2009 5:18 am

Re: Remote control work ?

Postby dfg10 » Fri Mar 10, 2017 8:19 am

Hi

I ordered such a remote control for Astrometa usb dvb-t2,when I get it I'll write.

Best regards.
dfg10
 
Posts: 0
Joined: Mon Jan 09, 2017 7:25 am

Re: Remote control work ?

Postby Zoran Zivkovic » Thu Mar 16, 2017 10:42 pm

Thanks, it will be really nice if it works :) . If you figure it out, the only problem will be to use numbers. If just smartdvb have option to set position numbers for channel :?
Zoran Zivkovic
 
Posts: 0
Joined: Thu Mar 09, 2017 2:21 pm

Re: Remote control work ?

Postby SmartDVB » Fri Mar 17, 2017 7:50 pm

Remote support for external remotes atm is limited. You might try to get it working with winlirc and some external tool. Or try to see if you can use something like eventghost to send keyboard commands to the app if the remote is not supported directly.

Btw it has come to my attention that the current remote support in the current public build (0.5.0.36rc2) is broken for non tbs devices which have some remote support (tevii for example) , so please wait for an update regarding this or mail/pm me for a test build.

Br
jj
SmartDVB
Site Admin
 
Posts: 616
Joined: Sun Feb 01, 2009 5:18 am

Re: Remote control work ?

Postby dfg10 » Sat Apr 01, 2017 3:57 am

Hi

I got a remote control . It emulates the keyboard. He learns in the keyboard settings, the basic functions work. The channel position number can be set (add to remote), but if there are a lot of channels, this will take some time.

Best regards.

1.jpg
1.jpg (65.19 KiB) Viewed 220933 times

2.jpg
2.jpg (200.52 KiB) Viewed 220926 times
dfg10
 
Posts: 0
Joined: Mon Jan 09, 2017 7:25 am

Re: Remote control work ?

Postby Zoran Zivkovic » Thu Apr 06, 2017 11:00 pm

Thanks bro, I have just ordered that remote :D
Zoran Zivkovic
 
Posts: 0
Joined: Thu Mar 09, 2017 2:21 pm


Return to Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests